УНГ И ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ


Запазете час на тел:

+359 884 238 877
УНГ ДИАГНОСТИКА


Клиниката по уши, нос, гърло към болница Европа извършва диагностична и лечебна дейност III ниво.
Екипът е съставен от високо квалифицирани УНГ специалисти с богат опит в областта.
Практиката често изисква лечение на комплексни диагнози в областта на главата и шията, поради което разчитаме на УНГ специалисти в областта на лицево–челюстна хирургия, дентална хирургия и детски УНГ лекар при лечение на пациенти под 18 г. възраст.


Области на лечение:

 • Заболявания на ухото
 • Заболявания на носа
 • Заболявания на гърлото и шията

УНГ ХИРУРГИЯ


УНГ хирургичната дейност се извършва в съвременно оборудвани операционни зали и удобна леглова база на Болница Европа.

Основните проблеми, за които предлагаме професионално лечение в областта уши нос гърло са:

 • глухота /вкл. слухопротезиране/
 • функционални нарушения на носното дишане – синузит, хъркане и др.
 • гласови разстройства
 • козметични проблеми
 • периферни, вестибуларни заболявания

Хирургия на ухо


Тимпанопластика – затваряне дефект на тъпънчева мембрана, отосклероза

Предлагаме слухосъхраняващи и слухоподобряващи оперативни интервенции, извършвани посредством използването на най-съвременните методи за безкръвна и атравматична хирургия на ухо (лазерна техника, високочестотна радиотермокоагулация).


Хирургия на нос


Хирургия на носа и синусите (FESS – функционална ендоскопска синус хирургия; септопластика). Извършваме съхраняващи и възстановяващи нормалното носно дишане оперативни интервенции посредством методите на т. нар. ендоназална функционална корекция на носа и синусите (FESS).

Използвайки възможностите на лазерната и RTC (радиотермокоагулация) техника, се извършват корекции при заболявания като:

 • носна полипоза
 • хроничен синузит
 • изкривена носна преграда
 • хипертрофичен ринит
 • тумори на носа
 • околоносните кухини

Корекциите на нос биват най-общо два вида:

Ринопластика (козметична) – засяга външния нос и е предимно козметична.
Ринопластика на носа представлява хирургическо моделиране на носа, в следствие на травми или поради естетична нужда. Съществуват различни техники за корекция на носа в зависимост от началния и крайния резултат, в зависимост от това дали е необходимо да се засяга костната част или само хрущялната, дали е необходимо намаляване на ноздри, присаждане на хрущял или поставяне на протеза.

В болница Европа работят едни от най-добрите УНГ хирурзи, на които можете да разчитате за извършването на качествена и възможно най-щадяща за пациента ринопластика.

Септопластика и конхотомия (функционални): коригиращи вътрешните структури на носа като изкривена носна преграда и/или удебелена лигавица. Тези корекции на носа целят подобряване на носното дишане.

Септоринопластика: Това е хирургична корекция на носа, която таргетира смесените проблеми – външното изкривяване на носа, което води и до затруднено носно дишане.
И макар че са отделни оперативни интервенции, опитният УНГ хирург в болница Европа има възможността да ги извърши на един етап – едноетапна септоринопластика.

Осикулопластика

Стапедопластика


Ларингеална хирургия (отстраняване на доброкачествени и злокачествени тумори)


Нашият опитен екип от УНГ специалисти извъръшва лазерна хирургия при туморни образувания в областта на ларинкса и хипофаринкса.
Екипът ни уши нос гърло може да назначи и безкръвни оперативни намеси при промени в гласообразуването и стеснения в областта на ларинкса и трахеята.


Хирургия на тонзилите


Екипът ни от УНГ хирурзи извършват и оперативни интервенции за отстраняване на трета сливица или намаляване размера на сливиците.

Тези УНГ операции се извъшавт с помощта на най-съвременната безкръвна оперативна техника – хармоничен скалпел (ultracision).

Безкръвните операции за премахване на сливици са най-съвременният, ефективен и щадящ начин за отстраняване на тези проблеми.


Мекотъканна шийна хирургия


Екпът ни от УНГ хирурзи извършва и оперативни интервенции при заболявания на слюнчените жлези, шийни кисти и туморни образувания в областта на лицето и шията.


Естетично-лицева хирургия


Екипът ни от лицево-челюстни хирурзи извършва оперативни намеси в областта на лицето и шията.
Тези интервенции целят да коригират вродени, придобити, посттравматични и др. дефекти на лицето, носа и ушите (ринопластика, аурикулопластика, лицев лифтинг и други).


Оборудване


Операционните зали на болница Европа са оборудвани със съвременна апаратура – навигационна система NaviENT, Piezotome и операционен микроскоп, които гарантират максимална ефективност на интервенцията, по-бързо възстановяване на пациента, намаляване риска от потенциални усложненията и минимален болничен престой.


УНГ Изследвания


 • Първични и вторични УНГ прегледи и консултации
 • Аудиометрия – изследване на слуха
 • Ринометрия
 • Ендоскопска диагностика
 • Тимпанометрия

За записване на час, обадете се на тел:

+359 884 238 877


НЗОК - лого

Последвйте ни